Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Birleşik Rusya” engelli insanlar için kapsamlı rehabilitasyon ve habilitasyonun genişletilmesini sağladı

“Birleşik Rusya” engelli insanlar için kapsamlı rehabilitasyon ve habilitasyonun genişletilmesini sağladı
REKLAM ALANI
19.12.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” engelli insanlar için kapsamlı rehabilitasyon ve habilitasyonun genişletilmesini sağladı

2023,

Devlet Duması, parti tarafından değiştirilen ve ülke çapında yüksek kalitede rehabilitasyon hizmetlerinin sağlanmasını mümkün kılacak bir yasayı kabul etti.
Yasa, yalnızca ülkede 11 milyondan fazla kişinin yaşadığı engelli kişiler için değil, aynı zamanda aile üyeleri için de geçerlidir. Devlet Duması milletvekiliEkaterina Stenyakina genel kurul toplantısında bunun, halkın “Birleşik Rusya” programının bütün bir bloğunun uygulanması olduğunu söyledi.Ekaterina Stenyakina. >

“Bu yasa tasarısının uygulanması engelli çocukların yaşam kalitesini önemli ölçüde daha iyiye doğru değiştirecektir. Mevzuatta hiç yer almayan kavramları hayata geçiriyoruz: “Engelli çocuklara erken yardım”, “sosyokültürel rehabilitasyon”, “mesleki rehabilitasyon”. Bakanlıkların, tüm bölgelerin çalışacağı kendi rehabilitasyon standartlarını getirmesini sağladık. Bu, ülke genelindeki engelli insanların uygun kalitede tek tip hizmet alabileceği anlamına geliyor” dedi.

Ekaterina Stenyakina, partinin inisiyatifiyle gerçekleştirilen parlamento duruşmalarının öncelikle şunları dikkate almayı mümkün kıldığını hatırlattı: hepsi, Rusya Federasyonu’nun kurucu kuruluşlarının ve kamu derneklerinin önerileri, engelli kişilerin kendileri ve ayrıca engelli çocukların ebeveynlerinin Tüm Rusya kamu kuruluşu.

Kanun, engelli kişilerin kapsamlı rehabilitasyonu ve habilitasyonu kavramını öngörmektedir. Tıbbi rehabilitasyon, sanatoryum-tatil tedavisi, protez ve ortez, kariyer rehberliği ve mesleki eğitim alma konusunda yardım, fiziksel, sosyal ve sosyokültürel rehabilitasyonun yanı sıra engelli kişilere teknik rehabilitasyon araçlarının sağlanmasını içerir.

“Tasarıya ek olarak, Rusya Federasyonu Hükümeti’nin kararnamelerinden oluşan bir paket ve diğer düzenlemeler de kabul edilecek. Birleşik Rusya milletvekilleri belgenin uygulanmasını yakından izleyecek. Engelli bireylerin nerede yaşarlarsa yaşasınlar dikkat ve özenle çevrelenmeleri, onların yaşam kalitelerinin sağlıklı insanların yaşam kalitesinden farklı olmaması bizim için önemli” diye konuştu.

Hoparlör
Stenyakina Ekaterina Petrovna
Stenyakina Ekaterina Petrovna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı
#Stenyakina
#kanun
#Devlet Duması
#engellilerin rehabilitasyonu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-obespechila-rasshirenie-kompleksnoj-reabilitacii-i-abilitacii-invalidov

 

REKLAM ALANI