Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BERLİN’DE SOSYAL ADALETSİZLİĞE VE IRKÇILIĞA KARŞI PROTESTO DÜZENLENDİ

BERLİN’DE SOSYAL ADALETSİZLİĞE VE IRKÇILIĞA KARŞI PROTESTO DÜZENLENDİ
REKLAM ALANI
07.09.2021
A+
A-

ALMANYA’NIN BAŞKENTİ BERLİN’DE SOSYAL ADALETSİZLİĞE VE IRKÇILIĞA KARŞI PROTESTO DÜZENLENDİ!

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen gösteride sosyal adaletsizlik ve ırkçılık protesto edildi. ‘Dayanışma içinde adil toplum’ sloganıyla, 300’den fazla derneğin desteklediği ‘#unteilbar’ adlı inisiyatif tarafından gerçekleştirilen gösteriye binlerce kişi katıldı.

Tarihi Brandenburg Kapısı ile Leipziger Caddesi arasındaki alanda toplanan göstericiler, daha sonra Karl-Marx-Allee Caddesi’ne yürüdü. Sosyal adaletsizliği ve ırkçılığı protesto eden göstericiler, Almanya’da işlenen ırkçı cinayetlerin aydınlatılmasını, ırkçılığa karşı mücadele edilmesini, herkesin kirasını ödeyebileceği konut sayısının artırılmasını, insanların temel ihtiyaçlarının güvence altına alınmasını, iklimin korunmasına yönelik politikalar geliştirilmesini ve Kovid-19’a karşı geliştirilen aşılara dünyada herkesin erişmesinin sağlanmasını istedi.

Yapılan konuşmalarda da Kovid-19 sürecinde refah içinde yaşayanlar ile yoksullar arasındaki makasın daha da açıldığına işaret edilerek, düşük gelirlilerin bu süreçten çok daha fazla etkilendiği hatırlatıldı. Afganistan ve krizlerin olduğu diğer ülkelerdeki duruma da dikkatin çekildiği konuşmalarda, Avrupa’daki ülkelerin sınırlarını sığınmacılara açmaları talep edildi. Berlin polisi, gösteriye yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını belirtirken, organizatörler ise bu sayının 30 bin olduğunu ifade etti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI