Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

BAŞKAN ZORLUOĞLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

BAŞKAN ZORLUOĞLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
REKLAM ALANI

BAŞKAN ZORLUOĞLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin talep ve sorunlarını dinleyen Başkan Zorluoğlu, daha sonra onlarla birlikte Büyükşehir Belediyesinin kampüs içerisine kurduğu çorba çeşmesinden çorba içti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmalarına verdiği önem doğrultusunda üniversitelerle iş birliği içerisinde olmaya devam ediyor. İmkânları ölçüsünde öğrencilerin her alanda yanlarında olmaya özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden sonra Trabzon Üniversitesi kampüsüne de çorba çeşmesi yaptırdı.

HER SABAH SICAK ÇORBA İKRAM EDİLİYOR
Kentin tarihi kimliğine yakışır mimarisiyle dikkat çeken çeşmenin iç haznesine ısıtıcılı çorba kazanı yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından her sabah çeşme içindeki kazana çorba doldurulurken, her gün yaklaşık 400 öğrenci bu çeşmeden içtiği çorbayla güne başlıyor. Başkan Zorluoğlu da ziyaret ettiği Trabzon Üniversitesi’nde bir araya geldiği öğrencilerle çorba içerek sohbet etti. Başkan Zorluoğlu’na Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu eşlik etti.

ORTAK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ
Soğuk havalarda öğrencilerin bir nebze de olsa güne güzel başlamasını sağlamak adına KTÜ’den sonra Trabzon Üniversitesi’ne de çorba çeşmesi yaptıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Trabzon’da bulunan üniversitelerimizle birlikte iş birliği içerisinde çalışmalar yapıyoruz. Birçok projeyi ortak yürütüyoruz. Bunların yanı sıra Trabzon’daki öğrenci kardeşlerimizin yaşam standartlarını artırmak için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda şehrimizde bulunan iki kamu üniversitemize de çorba çeşmesi kurduk. Bu uygulamamızdan öğrenci kardeşlerimiz çok memnun kaldıklarını belirttiler. Hatta çorbanın biraz daha artırılmasını istediler. Ben de ilgili daire başkanımıza hemen talimat verdim ve çorba kapasitesini artırıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Başkan Zorluoğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler ise, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduk. Sayesinde güne sıcak çorba içerek başlıyoruz. Kendisinden çorbanın kapasitesinin artırılmasını talep ettik ve ilgili yöneticilere hemen talimat verdi. Sayın Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak:https://www.trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=33282

REKLAM ALANI