Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Başkan Kuş’tan Şanlıurfa’yı Heyecanlandıran Müjde

Başkan Kuş’tan Şanlıurfa’yı Heyecanlandıran Müjde
REKLAM ALANI
06.07.2022
A+
A-

Başkan Kuş’tan Şanlıurfa’yı Heyecanlandıran Müjde

 

 

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan proje onaylandı. Şanlıurfa’nın önemli tarihi-kültürel varlıklarından biri olan ve Nemrut’un Tahtı olarak bilinen Deyr Yakup Manastırı, uygulanacak projenin ardından turizme kazandırılacak.

 

Şehrin tarihi ve kültürel varlıkları envanterinde önemli bir yer tutmasına rağmen, bugüne kadar turizme kazandırılmayan Nemrut’un Tahtı adlı tarihi kalıntıların kurtarılması için, Eyyübiye Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğu projenin onaylandığını, başkan Mehmet Kuş sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Çok büyük bir kısmı Eyyübiye ilçesi sınırlarında yer alan tarihi ve kültürel alanların korunması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması için her türlü çalışmaya destek veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, müjdeli haberi “Kadim şehrimizin önemli eserlerinden biri olan Deyr Yakup Manastırını (Nemrut’un Tahtı) turizme kazandırıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte yürüteceğimiz projemiz onaylandı, hayırlı olsun” notuyla paylaştı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde uygulanacak projenin tamamlanmasıyla, Şanlıurfa şehir merkezinin güneyinde yer alan tarihi alan turizmin hizmetine sunulacak. Şehre hâkim bir noktada, kayalara oyulmuş odalar, kesme taştan kemerler ve birçok duvarın bulunduğu tarihi kalıntılar ziyarete açılacak.

 


YOUTUBE VİDEO LİNK: https://youtu.be/DJtVN1DLh7o
VİDEO İNDİRME LİNKİ : https://we.tl/t-O8D0dZtmbM

 

EYYÜBİYE BELEDİYESİ
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
T: 0414 315 14 15

www.eyyubiye.bel.tr

 

 

REKLAM ALANI