Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakanımız Derya Yanık Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planını (2022 – 2023) yarın açıklayacak

Bakanımız Derya Yanık Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planını (2022 – 2023) yarın açıklayacak
REKLAM ALANI
12.03.2022
A+
A-

Resim

Bakanımız Derya Yanık Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planını (2022 – 2023) yarın açıklayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, ulusal düzeyde gerçekleştirilen 5 farklı Sivil Toplum Buluşmaları sonucunda hazırlanan Sivil Toplum Vizyon Belgesini ve Eylem Planını (2022 – 2023) yarın (11 Mart’ta ) açıklıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması için sivil toplum ile iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen Sivil Toplum Buluşmalarının ilki ‘kadın’ temasıyla 7 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapıldı. Sivil Toplum Buluşmaları, daha sonra ‘çocuk’, ‘göç ve insani yardım’, engelli ve yaşlı’, ‘şehit yakınları ve gaziler’ temalarında Ankara, İstanbul, Hatay ve Batman’da gerçekleştirildi.

215 Sivil Toplum Temsilcisi Katıldı

Ayrım gözetmeksizin Bakanlığın görev ve sorumlulukları alanında faaliyet gösteren 215 sivil toplum temsilcisinin davet edildiği program, iki oturum halinde gerçekleşti. Odak grup çalışmalarında istişareler yapıldı. 5 farklı temada yapılan Sivil Toplum Buluşmalarında, STK’ların görüş ve önerileri alındı.

Sivil Toplum Buluşmalarına katılım sağlayamayan sivil toplum temsilcilerinin de görüş ve önerilerine yer verilmesi amacıyla görevli akademisyenlerin öncülüğünde mevzuat, sistem güçlendirme ve koordinasyon başlıkları altında bir anket çalışması yapıldı. Ayrıca, elde edilen bulguların değerlendirilmesi için de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mülakatlar gerçekleştirildi.

5 Hedef 28 Faaliyetten Oluşuyor

Sivil Toplum Buluşmaları, anket çalışmaları ve mülakatlar ışığında, “Durum Değerlendirmesi Raporu” hazırlandı. Raporun sonucunda sosyal amaçlı vakıf, dernek ve diğer STK’ların da işbirliğinde hayata geçirilecek 5 hedef 28 faaliyetten oluşan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı hazırlandı.

İlk Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sivil toplumla iş birliğini doğru bir zeminde belirleyebilmek, sivil toplum kuruluşlarının sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanında kapasitelerinin ve yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç, beklenti ve isteklerini etkili bir şekilde tespit edip bunları karşılayabilecek bir alt yapı oluşturmak, sivil toplum kuruluşlarının Bakanlığın sorumluluğundaki alanlarda faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek amacıyla hazırladığı ilk Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planı Bakan Derya Yanık tarafından 11 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek lansman toplantısıyla açıklanacak.

 

Paylaş

kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-derya-yanik-sivil-toplum-vizyon-belgesi-ve-eylem-planini-yarin-aciklayacak/

 

REKLAM ALANI