Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Bakan Akar Kayseri’de Konuştu: “Egemenliğimiz İçin Cumhuriyet Tarihinin En Yoğun Operasyonel Dönemini Yaşıyoruz”

Bakan Akar Kayseri’de Konuştu: “Egemenliğimiz İçin Cumhuriyet Tarihinin En Yoğun Operasyonel Dönemini Yaşıyoruz”
REKLAM ALANI
17.12.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri’de Konuştu: “Egemenliğimiz İçin Cumhuriyet Tarihinin En Yoğun Operasyonel Dönemini Yaşıyoruz”

 

Çeşitli programlara katılmak üzere Kayseri’ye giden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen basın açıklamasında, devam eden faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 5 yıl önce 17 Aralık 2016’da Kayseri’de çok üzücü bir terör saldırısının yaşandığını anımsatan Bakan Akar, o dönem Genelkurmay Başkanı sıfatı ile Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sevk ve yönetimi için komutanlarla birlikte ciddi çalışmalar yürüttüklerini, sabah saatlerinde çok acı bir haber aldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Kayseri’de bir patlama olduğunu, 15 askerimizin şehit olduğunu, çok sayıda yaralı olduğunu gördük ve hemen buraya geldik. Terör örgütü PKK, alçak saldırıların en adi örneklerinden birini orada işlemişti. Bu bizim faaliyetlerimizi hiçbir şekilde aksatmadı. Bilakis yapmakta olduğumuz terörle mücadeleyi daha da artan bir şiddet, tempoda sürdürmemize vesile oldu. Mücadelemiz devam ediyor. Bu olayda, 17 Aralık’ta alçak saldırı sonucunda hayatını kaybeden askerlerimizin özellikle tek birinde silah yoktu. Bu terör örgütünün ne kadar alçak olduğunu anlamak için başlı başına bir örnek. Silahsız insanlara karşı alçak bir saldırı gerçekleştirdiler. 15 askerimizi haince katlettiler.”

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yurt içinde ve sınır ötesinde hem kendi hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya, Azerbaycan gibi dost ve kardeşlerinin hak ve menfaatlerini kollamak ve korumak için gece-gündüz, dağ-bayır ve yaz-kış demeden “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

Bakan Akar, “Egemenliğimiz, bağımsızlığımız için gerçekten Cumhuriyet tarihimizin en yoğun operasyonel dönemini yaşıyoruz. Hudutlarımız en yoğun tedbirlerle korunur şekilde.” dedi.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/16122021-28588

REKLAM ALANI