Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

AVRUPA’DA TÜKETİCİ GÜVENİ ENFLASYONA RAĞMEN ARTTI!

AVRUPA’DA TÜKETİCİ GÜVENİ ENFLASYONA RAĞMEN ARTTI!
REKLAM ALANI
28.10.2021
A+
A-

AVRUPA’DA TÜKETİCİ GÜVENİ ENFLASYONA RAĞMEN ARTTI!

Merkezi Almanya’da bulunan pazar araştırma şirketi GfK, gelecek aya yönelik Tüketici Güven Endeksi sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, Eylül’de revize edilerek bu ay için 0,4 puan olarak ölçülen Tüketici Güven Endeksi’nin, Kasım ayı için 0,5 puanlık artışla 0,9 puana çıktığı belirtildi. Beklenti endeksin 0,5 puana yükselmesi yönündeydi.

GfK Araştırmacısı Rolf Buerkl, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Art arda bu ikinci ay artışla birlikte, tüketici güveni artan enflasyona meydan okuyor. Almanlar daha fazla fiyat artışı bekliyor. Bu nedenle, daha da yüksek fiyatlardan kaçınmak için şimdi satın almanın uygun olduğunu düşünüyorlar” ifadesini kullandı.

Buerkl, fiyatlar artmaya devam ederse, bunun tüketici üzerinde bir baskı oluşturacağı ve bunun da temel bir toparlanmayı geciktirebileceği uyarısında bulundu.

Almanya’da yıllık enflasyon, Eylül’de yüzde 4,1’e yükselerek 28 yıl sonra ilk kez yüzde 4’ün üzerine çıkmıştı.

Almanya’da enflasyonun ilk kez 1993 Aralık ayından bu yana yüzde 4’ün üzerine çıkması Alman kamuoyunda “yüksek enflasyon yılları geri mi geliyor?” tartışmasını başlatmıştı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

REKLAM ALANI