Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Andrey Turchak: SVO çalışma grubunun onuncu raporu Cumhurbaşkanına gönderildi

Andrey Turchak: SVO çalışma grubunun onuncu raporu Cumhurbaşkanına gönderildi
REKLAM ALANI
05.01.2024
A+
A-

Andrey Turchak: SVO çalışma grubunun onuncu raporu Cumhurbaşkanına gönderildi

Özel harekat katılımcıları ve ailelerinin karşılaştığı birçok sistemik soruna çözüm sunuyor.
Hava savunması çalışma grubunun yeni girişimleri, ek destek önlemleri ve savaşçılara yardım sağlamaya yönelik mevcut mekanizmaların açıklığa kavuşturulmasıyla ilgilidir.

“İcra takibinin askıya alındığı süre boyunca SVO katılımcıları olan borçluların hesaplarındaki kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin prosedürü açıklığa kavuşturmayı öneriyoruz. Hala üretimin askıya alındığı ancak kısıtlamaların devam ettiği durumlar var. Bu nedenle savaşçılar, savaş ödemeleri de dahil olmak üzere fonları serbestçe yönetemiyor. Gaziler ve engelli savaşçılar için, randevu için ön kayıt da dahil olmak üzere, sırası gelmeden tıbbi bakım alma prosedürünü geliştirmeyi ve onaylamayı öneriyoruz. Artık yasaya göre olağanüstü tıbbi bakım hakkı var, ancak bunun sağlanmasına ilişkin özel kuralların bulunmaması nedeniyle gaziler genel koşullar altında doktorlara gidiyor” diye vurguladı. Birleşik Rusya.

Çalışma grubunun, eğitimin tamamlandığı yılın 1 Eylül tarihine kadar 18 yaşını doldurmuş ve okulu bitirmiş çocukları askeri personelin aile üyeleriyle eşitlemeyi önerdiğini söyledi.

Andrei Turchak, “Artık okuldan mezun olan ancak henüz üniversitelere kaydolmamış bu tür çocuklar, gerekli sosyal güvencelerden mahrum kalıyor” diye açıkladı .

Ayrıca, devlet dışı emeklilik sistemi programı kapsamında uzun vadeli tasarruf yapmayı planlıyorlarsa, ölen SVO katılımcılarının aile üyeleri için ek garantiler ve teşvik tedbirlerinin oluşturulması ve ayrıca bu kapsamda alınan mülklerin tescili için devlet vergisinin iptal edilmesi öneriliyor. bir bağış anlaşması.

Birleşik Rusya Genel Konseyi sekreteri, “Artık bu tür anlaşmalar kapsamında, çeşitli örgütler ve yetkililer, askeri ve insani amaçlar için gerekli teçhizatı kitlesel olarak Halk Cephesi’ne aktarıyor” dedi.

Ayrıca, çalışma grubunun talebi üzerine Dijital Kalkınma Bakanlığı’nın mobil operatörlere, askerlik hizmeti sırasında mobil iletişim hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin başvuruların yapılmasına ilişkin prosedür hakkında öneriler hazırladığını belirtti.

Andrei Turchak ayrıca, çalışma grubu tarafından başlatılan ve Aralık ayında kabul edilen yasalar hakkında da Cumhurbaşkanına rapor verdi: 11 Ağustos 2020’den itibaren askeri personelin ölümü durumunda fiili eğitimcilerin zorunlu devlet sigortasından yararlananlar olarak tanınması; Kuzey Askeri Bölge gazilerini çalıştıran kuruluşlara sosyal girişimci statüsü verilmesi; okul sertifikasının sonuçlarına ve hedeflenen bir eğitim sözleşmesinin varlığına bakılmaksızın SVO katılımcılarının ve çocuklarının kolejlere ve teknik okullara öncelikli kaydı hakkında; Eski kolluk kuvvetleri mensuplarının aile üyelerinin, Kuzey Askeri Bölge’de ölmeleri halinde konut ödemesi almalarına ilişkin garantiler hakkında.

Çalışma grubunun başkanı, bir yıl önce Cumhurbaşkanının emriyle oluşturulduğunu hatırlattı.

“Bu süre zarfında onun inisiyatifiyle Kuzey Askeri Bölge katılımcılarını desteklemek için bir dizi önlem kabul edildi ve askerlerimizin ailelerine yardım etmeye yönelik önlemler önemli ölçüde genişletildi. Grubun bu yılki çalışmalarının sonuçlarını Ocak ayında Başkana rapor edeceğiz” diye sözlerini tamamladı Andrei Turchak.

Özel bir askeri operasyona katılan Rusya Federasyonu vatandaşları ve aile bireylerinin seferberliğe hazırlık ve seferberlik, sosyal ve hukuki korunması konularında kamu kurum ve kuruluşları arasında etkileşimi sağlamak amacıyla çalışma grubunun oluşturulduğunu hatırlatalım. 20 Aralık 2022’de Başkan.

Buna Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri, Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Andrei Turchak başkanlık etti. Grupta federal parlamentonun her iki kanadının ve parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri, Savunma Bakanlığı, kamu kuruluşlarının liderleri ve önde gelen savaş muhabirleri yer alıyordu.

Bir yıllık çalışma boyunca çalışma grubu, askeri personelin ölü ve kayıp olarak tanınması prosedürlerini basitleştirecek yasaların yanı sıra Donbass milisleri için savaş gazilerinin statüsüne ilişkin bir yasa geliştirdi. Ayrıca, özel bir operasyona katılanlar için pasaportların ve sürücü belgelerinin restorasyonu için devlet harçlarının kaldırılmasına ilişkin bir yasa ve ücretsiz hukuki yardım hakkına ilişkin bir yasa da kabul edildi.

Ölen veya ağır engelli bir katılımcının özel bir operasyondaki kredilerinin ortak borçlu ebeveynlerinden ve yetişkin çocuklarından silinmesini tamamlama hakkına ilişkin SVO çalışma grubunun bir yasası da kabul edildi. Bir savaşçının tüm ortak borçluları için kredi tatili hakkı oluşturulmuştur.

Federasyon Konseyi, gönüllülerin çocuklarına ve ölen özel harekat katılımcılarının çocuklarına anaokullarına, okullara ve sağlık kamplarına öncelikli kayıt için yardımların genişletilmesi ve askerlik hizmetinin bireysel başarılar listesine dahil edilmesi için SVO sorunlarına ilişkin çalışma grubunun girişimlerini onayladı. başvuranlar ve üniversitelere kaydolurken SVO gazileri için avantajları genişletmek

İlk okumada Devlet Duması, askerlik hizmeti sırasında memurların iş sözleşmelerinin askıya alınmasına ilişkin bir yasa tasarısını kabul etti. Norm, özel operasyon bölgesindeyken işlerini korumalarına yardımcı olacak. Ayrıca, çalışma grubunun, özel operasyonun başlangıcından itibaren tüm vakalarda şehit askerlerin eğitimcilerine yapılacak ödemelerin uzatılmasını öngören yasa tasarısı ilk okumada onaylandı. Bu hak onlar için 24 Şubat 2022’den itibaren “geriye dönük olarak” geçerli olacaktır.

Özel bir operasyon sırasında ölen eski polis memurlarının ailelerine, konut satın alma veya inşa etme karşılığında hak ettikleri tek seferlik sosyal ödemeden yararlanma fırsatı veren bir yasa tasarısı ilk okumada kabul edildi. Belge, polis memurları arasındaki tüm savaş gazilerine konut ödemesi alma konusundaki tercihli hakkı genişletiyor. Şu anda bu avantajdan yalnızca Afgan gazileri yararlanabilmektedir. Özel operasyona katılanlara sosyal yardımların gerçek parayla ödenmesine ilişkin de değişiklik yapıldı. Artık bu yalnızca başvuru üzerine yapılabiliyor, dolayısıyla ödemenin bir kısmı para olarak, bir kısmı da bir dizi sosyal hizmet şeklinde geliyor.

Özel operasyona katılan çalışanlara mali yardım sağlanmasına ilişkin SVO konularına ilişkin çalışma grubunun tasarısı da parlamentonun alt meclisinde değerlendiriliyor. Değişiklik, özel bir askeri operasyona katılması nedeniyle iş sözleşmesi askıya alınan çalışanlara mali yardım sağlama hakkı veriyor.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#çalışma Grubu
#SVO
#özel operasyon
#askeri personele destek
#asker ailelerine destek
#rapor
#kanun yapma
#faturalar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-desyatyj-doklad-rabochej-gruppy-po-svo-napravlen-prezidentu

 

REKLAM ALANI