Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Andrey Turchak: Pskov bölgesi, Cumhurbaşkanının arsa içindeki gaz borularının maliyetlerinin karşılanması yönündeki talimatlarını yerine getirmede lider konumdadır

Andrey Turchak: Pskov bölgesi, Cumhurbaşkanının arsa içindeki gaz borularının maliyetlerinin karşılanması yönündeki talimatlarını yerine getirmede lider konumdadır
REKLAM ALANI
18.11.2023
A+
A-

Andrey Turchak: Pskov bölgesi, Cumhurbaşkanının arsa içindeki gaz borularının maliyetlerinin karşılanması yönündeki talimatlarını yerine getirmede lider konumdadır

2023,

Gerekli gaz ekipmanlarının satın alınması ve kurulumu için tazminat alınabilir
Birleşik Rusya Genel Konseyi sekreteri, köy içi gaz boru hattının işletmeye alınması ve gaz boru hattının bağlanmasına yönelik bir etkinlikte, Pskov bölgesinin 21 vatandaş kategorisine 100 bin rubleye kadar tazminatla destek sağladığını söyledi. Pskov bölgesindeki Dubrovo köyündeki haneler.

“Bunun Pskov bölgesindeki ek gazlaştırma hızının artırılmasına katkıda bulunacağına eminim. Olağan gazlaştırma genel merkezi toplantısında bu programı yoğunlaştırmamıza olanak sağlayacak bir dizi önemli karar aldık. Önemli olan, teknik olarak gazlaştırma olanağına sahip olan Pskov bölgesi sakinlerinin, bölge yönetiminin bu program hakkında bilgi sahibi olması ve aktif olarak başvuruda bulunması, sözleşmeler yapması ve gazın evlerine gelmesidir” dedi. .

Andrey Turchak, sosyal gazlaştırma programının okullar, anaokulları, klinikler, hastaneler ve ilk yardım istasyonları gibi sosyal tesisler için geçerli olduğunu hatırlattı.

“Bu nesnelerin envanterinin çıkarılıp zamanında programa sunulması gerekiyor. Bu sayede belediyelerin sosyal kurumların ısınma ve ısınma giderlerinden tasarruf edilecek. Bu tesislerde çalışan gaz işçileri ve işçilere özel şükran sözleri. Başkanın sosyal gazlaştırma ve Pskov bölgesine yönelik büyük gazlaştırma programına ilişkin talimatlarının verimli ve zamanında gerçekleştirileceğine inanıyorum” diye vurguladı.

Pskov bölgesi Valisi Mikhail Vedernikov , 2025 yılına kadar bölgede ek gazlaştırma için 18,8 milyar ruble planlandığını, bunun da küçük yerleşim yerlerini unutmadan tüm bölgesel merkezlere gaz getirilmesini mümkün kılacağını kaydetti.

“Bugün zaten 250 haneyi birbirine bağlamak mümkün” dedi.

Gazprom Mezhregiongaz LLC Genel Müdürü Sergei Gustov ise 2021-2025 programı çerçevesinde 54 yeni yerleşim yerine gaz geleceğini, bağlanabilecek 25 bin hanelik mevcut potansiyele çok daha fazlasının ekleneceğini söyledi. “mavi” yakıta da aynı.

“Gaz ilk kez Pskov bölgesinin 10 ilçesine gelecek. Ünlü şairimiz Alexander Sergeevich Puşkin’in yıldönümünde Puşkin Dağları gibi ikonik nesnelere gaz verilecek . Bu büyük başkanlık programının başlatıcısı olan Birleşik Rusya partisine, bu kadar iyi sonuçlar getiren iyi ortak, sakin, göze çarpmayan çalışma için Pskov bölgesi hükümetine ve Pskov bölgesindeki gaz işçisi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

2021 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Rusya’nın sahalara ücretsiz gaz dağıtımına ilişkin değiştirdiği bir yasayı imzaladı. Sosyal gazlaştırma başvurusunu Devlet Hizmetleri portalı ve MFC şubeleri, Gazprom Mezhregiongaz abone noktaları ve gazlaştırma operatörlerinin web siteleri aracılığıyla yapabilirsiniz.

Devlet başkanı, bölgelere gaz ekipmanı satın almak için çeşitli kategorilerdeki yararlanıcılara en az 100 bin ruble tutarında sübvansiyon sağlama talimatı verdi. Bunlar arasında SVO çalışma grubu başkanı Andrei Turchak’ın önerisi üzerine SVO katılımcıları da vardı.

Birleşik Rusya ayrıca ülke genelinde sosyal gazlaştırma sırasında yararlanıcıları desteklemek için tedbirlerin genişletilmesini ve çeşitli vatandaş kategorileri için minimum ekipman setinin maliyetinin standartlaştırılmasını önerdi.

1 Aralık 2022’den itibaren bölgelerin sosyal gazlaştırılması programı sınırsız hale getirilerek sosyal tesisleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Bunlar arasında halihazırda gazlaştırılmış yerleşim yerlerinde bulunan anaokulları, okullar, klinikler, hastaneler, ilk yardım istasyonları, pratisyen hekim bölümleri ve ayakta tedavi klinikleri yer alıyor. Bu tür kurumlar artık bulundukları arsaların sınırlarına kadar bir gaz boru hattının inşası ve binaları gaz dağıtım ağlarına bağlamak için ödeme yapmak zorunda kalmayacak.

10 Ekim 2023 tarihinde sosyal ek gazlaştırma programı kapsamında ilk sosyal tesisler gaza bağlandı. Programın bu alanının toplam potansiyeli 3 bin nesnedir.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Vedernikov
#Gustov
#sosyalgazlaştırma
#Pskov bölgesi
#başlangıçgazı
#ayrıcalıklar
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-pskovskaya-oblast-v-liderah-po-vypolneniyu-porucheniya-prezidenta-po-kompensacii-rashodov-na-provodku-gaza-vnutri-zemelnogo-uchastka

 

REKLAM ALANI