Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ALMANYA’NIN BERLİN EYALETİ’NDE NAZİ SKANDALI!

ALMANYA’NIN BERLİN EYALETİ’NDE NAZİ SKANDALI!
REKLAM ALANI
16.07.2021
A+
A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de görev yapan bazı polislerin kendi aralarında oluşturdukları ‘sohbet grubu’nda yasak nazi sembollerinin yanı sıra ırkçı ve yabancı düşmanı metinler paylaştığı ortaya çıktı. WhatsApp’taki bu paylaşımlar arasında karikatürler, fotoğraflar bulunduğu açıklandı.

Berlin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, polislere yönelik sırların ifşa edilmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında cep telefonlarının incelenmesi sırasında başka suçların da işlendiğine ilişkin belirtilerin ortaya çıktığı ifade edildi. Açıklamada, bu nedenle Berlin Savcılığı ile Emniyet Teşkilatı bünyesinde kurulan ‘Zentral’ adlı ekibin, 5 polis hakkında halkı kışkırtmak ve anayasaya aykırı semboller kullanmak suçlamasıyla soruşturma başlattığı aktarıldı. Olayla ilgili olarak Berlin yakınlarındaki Schöneiche, Königs Wusterhausen, Kleinmachow ve başkent Berlin’in çeşitli kesimlerinde şüphelilerin konutlarında arama yapıldığı belirtildi. “Aramalar başarılı geçti” ifadesi kullanılan açıklamada, kanıtların değerlendirmesinin devam ettiği, ayrıca sohbet grubuna katılanlara ilişkin disiplin önlemlerinin alınmasının da incelendiği kaydedildi. Aramalarda bazı bilgi ve belgelerle bilgisayar ve cep telefonlarına el konulduğu belirtildi.

‘MESLEKİ AHLAKLA BAĞDAŞMIYOR’

Berlin Polis Sendikası Sözcüsü Benjamin Sendro ise polis memurlarının bu tür davranışta bulunmalarının mesleki ahlakla bağdaşmadığını söyledi, bu tür girişimlerden haberdar olan diğer polisleri de hiç zaman kaybetmeden ilgili birimleri bilgilendirmeye çağırdı. Geçen yıl da Berlin’de polis eğitimi verilen akademide bazı öğrencilerle polis memurlarının aşırı sağcı ve yabancı düşmanı paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI