Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
02.12.2021
A+
A-

Ak Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı, Ali Sökmen, 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sökmen, Engellileri kimseye muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, bireylerin, toplumsal ilgi ve duyarlılığı ile hız kazandığını belirtti.

Sökmen , “ Her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğundan ,engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmakla mümkün olacaktır. Zihniyetimizdeki engelleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa , engellilerimizin yaşadığı zorlukları tam olarak gideremeyecektir.

Tüm insanların unutmaması gereken bir şey var ki, o da, onların bu toplumun bir parçası olduklarıdır. Çağdaş dünyanın geldiği noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir.

Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere paralel düzenlemeler getirmekte ve onlara yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir.

Bu anlayış doğrultusunda da engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkânlar sağlanmıştır. Ayrıca iş göremez durumda olan ve ihtiyaçlı olan engelli bireyler ekonomik olarak desteklenmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli kardeşlerimin gününü kutluyor, özelikle vicdanlardaki özrün ortadan kaldırılması dileklerimle, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutluyorum. dedi.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI