Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ABDULLAH YİĞİT `TEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

ABDULLAH YİĞİT `TEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
REKLAM ALANI
28.05.2022
A+
A-

1453 Kral Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Abdullah Yiğit, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

1453 Kral Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Abdullah Yiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi; “29 Mayıs 1453 tarihinde gerçekleşen İstanbul’un fethi; Osmanlı Devleti’ni bir imparatorluk haline getirip, ortaçağ karanlığını yıkıp, yepyeni bir çağ açan, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir.

Tarih boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan tarih ve kültür şehri İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilişinin 569. yılına erişmiş bulunmaktayız.

İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş bir hadisedir. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbul’u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı, O’nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethi’nin 569.yılını kutluyorum” dedi.

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI