Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN RAMAZAN AYI MESAJI

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN RAMAZAN AYI MESAJI
REKLAM ALANI
31.03.2022
A+
A-

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi; Rahmet, mağfiret ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha erişmenin mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz.

Ramazan, tüm İslam âleminde manevi bir coşkunun yaşandığı; ibadetlerin yanı sıra elde olanın cömertçe paylaşıldığı, birlik ve beraberlik duygusunun en derinden hissedildiği mukaddes bir aydır. Bu mübarek ayda, başta kendisi olmak üzere başkalarına da zarar verecek nefsanî talep ve hırslarından uzaklaşan Müslümanlar, Yüce Allah’ın rızasını kazanmak çabası içine girerler.

Oruç ve sabır ayı Ramazan’da her zamankinden daha duyarlı olarak sofralar yetim, öksüz ve yoksullara açılır, İftarın bereketi ve yüzlerdeki gülümseme, bu birlik ve beraberliğin en güzel neticesi, bu ibadetin dünyada görülebilen en güzel mükâfatıdır.

Bu güzel aydaki paylaşma duygusu ve orucun kazandırdığı güzel hasletleri bir ömür boyu koruyabilmek de bu ayda elde edilebilecek önemli kazançlardan biridir.

İslam dininin mensupları olarak bedenen ve ruhen yerine getirmekle yükümlü olduğumuz oruç ibadeti, mali bir dayanışma emri olan fıtır sadakası ile birlikte bu ibadeti yerine getirenlere vicdani bir rahatlık, içinde yaşanılan topluma da genel bir huzur ve sükûnet armağan eder.

En yakın akraba ve komşularımızdan başlayarak yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularımızı eyleme dökerken; İslam coğrafyasında yaşayan Müslüman kardeşlerimizle de dualarımızla manevi bir bağ kurabilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayını idrak edebilmeyi ve yaşayabilmeyi temenni eder, Yüce Allah’tan bu mübarek ayın aziz milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI