Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

23 NİSAN ÇOCUK VE GENÇLİK BULUŞMALARI SATRANÇ TURNUVASI” TBMM’DE BAŞLADI

23 NİSAN ÇOCUK VE GENÇLİK BULUŞMALARI SATRANÇ TURNUVASI” TBMM’DE BAŞLADI
REKLAM ALANI
20.02.2022
A+
A-

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BASIN AÇIKLAMALARI

23 NİSAN ÇOCUK VE GENÇLİK BULUŞMALARI SATRANÇ TURNUVASI” TBMM’DE BAŞLADI

23 Nisan etkinlikleri kapsamında 9-12 yaş çocuklar arasında düzenlenen satranç turnuvası başladı. TBMM’ de düzenlenen turnuva, zorlu ve bir o kadar da keyifli mücadelelere sahne oldu.

Açıklama yok.

19 Şubat 2022 Cumartesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi hafta sonunda yine çocuk sesleriyle şenlendi.

İlki 15-16 Ocak 2022 tarihlerinde 7-8 yaş kategorisinde gerçekleştirilen turnuvanın ikincisi, 9-12 yaş kategorisinde 48 sporcunun katılımıyla TBMM’de başladı.

Turnuvanın başlangıcında konuşan TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, çocukların 23 Nisan etkinliklerine coşkuyla katılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Oyuncular arasındaki tatlı rekabetin İlk günü zorlu mücadelelere sahne oldu, Çekişmeli geçen her maçın sonunda sporcuların bir birbirini tebrik etmesiyle kazanan centilmenlik oldu.

İlk gün müsabakalarının tamamlanmasının ardından çocuklar, Meclis Binası’nın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar alan bölümlerini ziyaret ettiler. Çocuklar daha sonra Genel Kurul Salonu’nu gezip hatıra fotoğrafları çekindiler.

TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva, TBMM Genel Sekreterliği ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında gerçekleştiriliyor.

Mart ayında düzenlenecek turnuvanın ardından her turnuvada ilk 6’ya giren sporcular 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kapsamındaki final turnuvasında yarışma hakkı kazanacak.

 

kaynak:https://meclishaber.tbmm.gov.tr/develop/owa/haber_portal.aciklama?p1=153414

 

REKLAM ALANI