Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

1453 KRAL MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAZETECİ ABDULLAH YİĞİT `TEN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI

1453 KRAL MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAZETECİ ABDULLAH YİĞİT `TEN “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” MESAJI
REKLAM ALANI
14.07.2021
A+
A-

1453 Kral Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Abdullah YİĞİT,15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yiğit, Bugün, aziz milletimizin iradesine yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin yıl dönümüdür.

Yiğit, 15 Temmuz destansı direnişi; Türk milletinin karşısına çıkan tüm engelleri millî birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla; büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına inancıyla, yüreğiyle dikilerek verilen bu mesaj; aziz milletimizi bölgesinde ve tüm İslam âleminde bir kez daha ümit ve ilham kaynağı yapmıştır. Şüphesiz ki Türk milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzer badireleri aşmamızı sağlayacaktır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar; istikbalimize, aydınlık geleceğimize yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

15 Temmuz, millî iradenin dirilişi, asrın en büyük ihanetine karşı asrın en önemli zaferidir. Nitekim merhum Adnan Menderes’in tarihe not düşen mektubunda da yazdığı gibi “ipleri efendilerinde olan” kuklalar, 15 Temmuz’da millete yeniden darbe indirmeye kalkışmıştır. Yine Menderes’in ifadesiyle “silahların gölgesinde yaşayan efendilerinin” hiç hesaba katmadıkları hasbi bir davet ve bu davete icabet ederek meydanlara çıkan; susmayan, sinmeyen, her zamankinden gür bir şekilde yankılanan milletin sesi vardır.

Bulunduğumuz coğrafya tarihte olduğu gibi bugün de bazı çıkar oyunlarına, karanlık planlara sahne olmaktadır. Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bölünmezliğini bozmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün de amaçlarına ulaşamayacaklardır. Şüphesiz ki üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi doğru okumamız olduğu asla unutulmamalıdır. Bu bağlamda 15 Temmuz’u bütün kodlarıyla öğrenmenin ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirilmenin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu görülmektedir. Zira bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik bazı emellerden ve beyhude gayretlerden vazgeçilmediğini teyit etmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ ihanet çetesi mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişimi de dâhil olmak üzere ülkemizi ve milletimizi hedef alan menfur saldırılar bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Allah’tan başka kimseye rükû etmeyen onurlu bir millet olarak, terörle mücadelede dik duruşumuzdan asla taviz veremeyiz. Bu, her şeyden önce vatanımıza, bir gül bahçesine girer gibi genç yaşında şu kara toprağa giren şehitlerimize karşı üzerimize yazılmış bir borçtur.

Vatan uğrunda, görev esnasında şehit ya da gazi olan askerimiz, jandarmamız, polisimiz, öğretmenimiz ve nice evladımız, canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz bizim onurumuzdur. Bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan teröre karşı ülkemizin her karışında mücadele yürütülmektedir. Sınırlarımızın güvenliği için sınır ötesinde olan ve mazlum halkların umudu olan kahraman vatan evlatlarımız vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un yıl dönümünde; bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz dâhil tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşayan kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

EMİN YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI